Rólunk

IPARI BÚVÁROK VAGYUNK!

Cégünk fő profilja: ipari búvár munkák, mélyépítés, vízépítés

Cégünkről néhány szó: cégünk 1993 óta önállósodott, kivállva addigi anyacégétől

Ügyvezető: Vígh János

“Vígh János vagyok ügyvezető és a cég tulajdonosa . Búvárkodni 1972-ben kezdtem, 1985-óta búvároktató vagyok. Ipari búvármunkákat 1982-óta végzek, 1987-óta főfoglalkozásként csak ezzel foglalkozom. Gyógyszervegyész végzettségem van, de rendelkezem Környezet és Vízgazdálkodási technikusi valamint Vízépítő Műszaki Ellenőr szakvizsgákkal is. Az Ipari Búvárok Országos Szövetségének tisztségviselője vagyok. Az EU szabványoknak megfelelő “Ipari és ipari jellegű búvármunkák munkavédelmi követelményei ” szabvány az MSZ 20358-t kidolgozó csoport tagja vagyok.

A Dunaharaszti Baktai Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskolában, amíg a jogszabály lehetővé tette, Közlekedési és Vízépítési Búvár OKJ: 33 5842 06 szakmunkásképzésben vettünk részt, mint oktatók és vizsgáztatók.

A törzsmag régi sokat tapasztalt munkatársakból áll, akik között hajóvezető, katonabúvár, búvártűzszerész, búvárrégész ugyanúgy megtalálható mint a több, mint 20 éve csáposkút karbantartásból élő, vagy legalább ilyen rég óta búvársegítőként dolgozó is.

A fiatal kollégák a legjobb iskolában tanulják a szakmát. Sokrétű feladataink révén és a Hazánkban egyedülálló ipari búvár felszerelésünknek köszönhetően tapasztalt kollégáktól a munkák közben tanulhatják meg kezdő dolgozóink igen magas szinten a mesterséget.

Felszerelésünk világszínvonalú. Az ismeretterjesztő filmeken látható a világ vezető búvárcégei által használt eszközöket használjuk Mi is, és ezzel kevés Honi búvár vállalkozás dicsekedhet. Nem sportbúvár felszerelést használunk, hanem telefon összeköttetés-sel ellátott ipari célra gyártott felszerelést. A vízminőségtől függően lehetősége van a Beruházónak, Megrendelőinknek figyelni munka közben a lent dolgozó búvárokat hiszen kameráink segítségével televízióra tudjuk közvetíteni a munkát, és azt rögzíteni is tudjuk, akár videó, akár digitális HD formában. Kommunikációs rendszerünkkel akár konzultálhat is a lent dolgozó búvárokkal.

Hidraulikus és levegős szerszámaink is a legjobbak közül valóak. Víz alatti ívvágáshoz nagy teljesítményű hegesztőgéppel rendelkezünk de finom munkákat is tudunk végezni invertereinkel, oxigénlándzsával, mint például hajócsavarra a feltekeredett drótkötél eltávolítása.

Tömlős sisakos ipari felszereléseinket a felszínnel 2 tonna szakítószilárdságú tömlő köti össze, amin a telefonvezeték is megtalálható, illetve 2 tartalék érpár, pl. világításhoz, videojelhez. A felszínnel telefonösszeköttetés van állandó kihangosítással. A víz alatt dolgozó búvárok egymással is tudnak beszélni. A beszélgetés rögzíthető.

A munkaterületet a lehetőség szerint, ha a vízminőség engedi, bekamerázzuk. Így a folyamatos telefon kommunikáció mellett kép rögzítése is lehetséges, megrendelőnk a televízión láthatja, mit és hogyan végez a búvár, és utasíthatja is telefonon. A kép minősége a víz átláthatóságától függ. Fotózni tudjuk a víz alatti munkaterületet hagyományos és digitális, akár HD minőségű felszereléssel is.

Rendelkezünk csatornavizsgálatra alkalmas kamerarendszerrel is.

 

 

Comments are closed